söndag, maj 16, 2010

Post-maratonvilan är över

Typ i alla fall. Efter förra maraton kom jag igång med löpandet allt för fort kändes det som så denna gången har jag bestämt mig för en längre "lugnare period". Två veckor lugnt följt av två veckor med mer och mer kvalitetspass sen köra på som vanligt.

Nu är det två veckor sedan loppet och har sprungit 3 ggr sedan dess. Två lugna pass (6-6:30 min/km) och ett idag strax under 6 min/km. Alla pass runt 8 km. De två första har jag kallat "recovery run" här min träningsdagbok. Alltså ett pass man kör efter ett race mest för att få igång kroppen, lite blod genom musklerna etc.

Värt att notera är att jag sprang dessa pass med Emma och hon uppskattade inte riktigt att jag kallade passen det när hon var med och såg det som vanlig träning...hahaha. Till historien hör dock att E precis kommit igång efter att ha skadat höften i augusti förra året! Efter sjukligt mycket konstiga core och stretchövningarn är hon på väg tillbaka. Sjukt gött faktiskt! Hon e överlycklig. Har varit en tråkig rehabperiod för henne som verkligen gillar att kuda. Långsiktighet är nog nyckelordet när man ska återhämta sig från en skada speciellt nu när man är snart medelålders ;)

Passen:
http://connect.garmin.com/activity/32682980
http://connect.garmin.com/activity/32966154
http://connect.garmin.com/activity/33446517

PS akta er för E i höst när hon e 100%, då tror jag hon kickar mitt ass...så jävla envis förstår ni... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar